Γιατί ο κόσμος αγαπά την μουσική

Όλοι μας αγαπούμε κάτι με το οποίο αισθανόμαστε ωραία, το οποίο μας γεμίζει την ψυχή και μας φτιάχνει τη διάθεση. Πολύ δε περισσότερο όταν αυτό το «κάτι» έχει την ποικιλομορφία να μας εκφράζει κιόλας σε κάθε μια από τις απλές ή πολύπλοκες καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε καθημερινά. Αυτό το «κάτι» δεν είναι άλλο από την μουσική.

Οι Κινέζοι λένε ότι «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» μήπως το ίδιο όμως δεν θα λέγαμε άραγε και για μια μελωδία; Πόσοι από εμάς την ώρα που πάμε στη δουλειά μας το πρωί, αγουροξυπνημένοι και με το μυαλό γεμάτο από σκέψεις για όλα όσα η μέρα θα μας φέρει, άξαφνα στον ήχο ενός μουσικού κομματιού από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, δεν έχουμε ξεχαστεί, ή ίσως ταξιδέψει; Η μουσική είναι ξενοιασιά, είναι ταξίδι, είναι μνήμη και αναπόληση. Είναι ίσως το πιο ισχυρό αγχολυτικό και το πιο ισχυρό καταπραϋντικό σε καταστάσεις στρες και πίεσης.

Την σημασία της την έχουμε όλοι μας δει σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής μας. Στα πάρτυ της χαράς και της ανεμελιάς, εκεί που ο οργανισμός ψάχνει την εκτόνωση και τον χορό. Σε στιγμές πίκρας και απελπισίας, εκεί που τα λόγια δεν φτάνουν, ή ίσως και να μηνWhy the world loves music βγαίνουν από το στόμα. Εκεί η μουσική γίνεται λόγος, ίσως και κραυγή για να εκφράσει τον πόνο και να αποσυμπιέσει.

Η μουσική είναι χρώμα. Έτσι χωρίς λόγο και αιτία, όταν η μονοτονία και η βαρεμάρα των στιγμών πνίγει τον χώρο και την διάθεση, λίγη μουσική είναι σαν τον αέρα που μπαίνει από ένα ανοιχτό παράθυρο.

Μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές της καθημερινότητας μπορεί να είναι όταν μια αγαπημένη μουσική παίζει στο ραδιόφωνο ή το στερεοφωνικό και μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την ιστοσελίδα Lucky Nugget για να παίξει κάποιο από τα πολλά παιχνίδια καζίνο που προτείνονται. Η καλή μουσική χαλαρώνει και βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση που είναι απαραίτητη σε κάθε παίκτη.

Ποιος λοιπόν από εμάς δεν αγαπά την ξενοιασιά, το χρώμα, τον αέρα και την έκφραση; Ποιος δεν έχει ανάγκη από μια μελωδία να εκφράσει αυτά που η καρδιά γνωρίζει, αλλά ο νους δεν είναι σε θέση να εκφέρει με λόγο; Ρισκάροντας με την έκφραση του απόλυτου: κανείς. Η μουσική είναι μέσα μας και βγαίνει από μέσα μας γι αυτό και μια σχέση μαζί της μπορεί να είναι μόνο σχέση αγάπης.