Μουσικό Φεστιβάλ Ρίβερ Πάρτυ

Η Καστοριά ήταν πάντοτε γνωστή για τις καλές της γούνες και για την προστασία που προσφέρουν από το κρύο. Θα ήταν δύσκολο κανείς να φανταστεί τον εαυτό του να συνδέει τις καλοκαιρινές του διακοπές με την Καστοριά. Δύσκολο, είπαμε; Λάθος! Καθόλου δύσκολο! Ακριβώς το αντίθετο!

Εδώ και 37 χρόνια η Καστοριά, και πιο συγκεκριμένα η περιοχή Νεστορίου, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές καλοκαιρινής διασκέδασης και καλλιτεχνικής δραστηριότητας στο χώρο του φεστιβαλικού τραγουδιού. Για 37 συναπτά έτη, τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, αλλά και πολλά επιφανή στελέχη της ξένης, δίνουν ραντεβού στο Νεστόριο Καστοριάς για να χαρίσουν στο κοινόRiver Music Festival Party που γεμίζει τον συναυλιακό χώρο ατέλειωτες μαγικές μουσικές βραδιές.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο, την περίοδο του καλοκαιριού και η ιδιομορφία του, που το κάνει και ξεχωρίζει από τα άλλα καλοκαιρινά φεστιβάλ στον ελλαδικό χώρο, είναι ότι έχει, σε γενικές γραμμές, συγκεκριμένο κοινό. Το κοινό του δεν είναι άλλο, από τους τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στο παρακείμενο του συναυλιακού χώρου κάμπινγκ, στην περιοχή του Νεστορίου.

Αυτή η ιδιαιτερότητα του φεστιβάλ, το γεγονός ότι είναι μουσικό – κατασκηνωτικό φεστιβάλ, πέρα από την αδιαπραγμάτευτη μουσική του ταυτότητα και ποιότητα, έχει τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς φεστιβαλικής κοινότητας και του Τύπου με αποτέλεσμα να έχει λάβει, αλλεπάλληλες φορές, το χρίσμα για διεθνείς βραβεύσεις. Η σημαντικότερη όλων ήταν το 2012, όταν το κατέταξαν στα 12 εμβληματικότερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ, στην λίστα του διακεκριμένου «Europe Festival Awards».

Η πρόσκληση και συνάμα πρόκληση, αφορά τον καθένα από εμάς, ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών προτιμήσεων. Η απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η διάθεση για κέφι, διασκέδαση και μουσική και μια δόση περιπέτειας. Για να μην το ξεχάσουμε, και μια σκηνή φυσικά! Ας μην ξεχνάμε, το Ρίβερ Πάρτυ Μιούζικ Φέστιβαλ, είναι φεστιβάλ αλλά …κατασκηνωτικό! Τί λέτε; Σας εξάψαμε τη φαντασία να το επισκεφθείτε το ερχόμενο καλοκαίρι; Η ιστορία 37 ετών λειτουργίας είναι η καλύτερη εγγύηση ποιότητας και φεστιβαλικής επιτυχίας.