Νέες μουσικές συνθέσεις του Μάικλ Τζόρνταν

Είναι αρκετά δύσκολο να συναντήσει κανείς βιρτουόζους κιθαρίστες που να ειδικεύονται στην μελωδική ακουστική κιθάρα. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να βρει κανείς καλλιτέχνες σαν τον Μάικλ Τζόρνταν από το Σεντ Αγκουστίν που να σε εκπλήσσουν θετικά με το πόσο όμορφο ήχο και πόσο γλυκιά μουσική μπορεί να μας χαρίσει ένας καλλιτέχνης με τη συνοδεία μίας και μόνο ακουστικής κιθάρας και τίποτε άλλο.

Αυτόν τον μινιμαλιστικMichael Jordan St. Augustinό τρόπο σύνθεσης και εκτέλεσης ακολουθεί πιστά από την αρχή της καριέρας του ο Μάiκλ Τζόρνταν και έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές στην πορεία του. Πολλοί δε από αυτούς δεν χρειάστηκε καν να πληρώσουν είσοδο για να τον δουν σε κάποια από τα φεστιβάλ και τις συναυλίες που συχνά πυκνά συμμετέχει. Αυτό γιατί ο Τζόρνταν σε σταθερή βάση προσφέρει τη μουσική απλόχερα στον κόσμο του Σεντ Αγκουστίν, και όχι μόνο, παίζοντας με την κιθάρα του στον δρόμο.

Η χρήση της αρμονίας και η μοναδική φωνή του, σε συνδυασμό με μεθυστικούς στίχους, συχνά εκπλήσσουν το ακροατήριο για το πώς μπορεί ένας και μόνος στη σκηνή καλλιτέχνης να φτάσει σε τέτοια επίπεδα απόδοσης και απήχησης στο κοινό. Οι στίχοι του μπορούν να χαρακτηριστούν ως απλοί και μεταδοτικοί.

Στην νέα του δημιουργία «Dale, The Tale» φαίνεται σε μεγάλο βαθμό η έμπνευσή του από τους Κέρκ Χάμμετ και Στίβι Ρέι Βον,

Ο Μάικλ, αναφερόμενος στις πηγές έμπνευσής του σε συνδυασμό με τις παραστάσεις του στο δρόμο, λέει πως οι παραστάσεις στο δρόμο είναι μια τέχνη που τον έχει βοηθήσει στην εξέλιξή του από τότε που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια. Το παρομοιάζει με άσκηση γιόγκα. Χαρακτηρίζει τη μουσική ως έναν μεγάλο δάσκαλο του πνεύματος, και λέει πως οι παραστάσεις στον δρόμο είναι σαν διαλογισμός.

Εκεί λοιπόν, στον δρόμο, ο δημιουργός συνέταξε και πρωτομοιράστηκε με το κοινό δημιουργίες όπως τα «Dale, The Tale», «Second Nature Memory» και «Filament to Flesh», πάντα με τη μοναδική μαεστρία του στην εξάχορδη ακουστική κιθάρα.