Τραγούδια του Νταβίντ Γκετά

Ο Νταβίντ Γκετά, γεννημένος στο Παρίσι, το 1967, είναι Γάλλος καλλιτέχνης, μουσικός, DJ και παραγωγός ηλεκτρονικής Ποπ και Ροκ μουσικής.

Στη δεκαετία του 90 έπαιζε συνεχώς ως DJ και κέρδισε αναγνωρισιμότητα μέσα από μεγάλα κλαμπ, όπως το θρυλικό «Φάκτορι» στο Παρίσι αλλά και συναυλίες. Στις αρχές του 2000, είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Ενώ είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων με μεγάλη επιτυχία και κερδοφορία, με βάση επιρροές από την «άσιντ χάουζ» σκηνή του Λονδίνου, αποφασίζει μια στροφή 180 μοιρών στην καριέρα του και επιστρέφει στην μουσική παραγωγή, δημιουργώντας τη δική του εταιρία παραγωγής μέσα από την οποία κυκλοφόρησε και το πρώτο του άλμπουμ το 2002, με τίτλο «Just A Little More Love». Ακολουθεί το 2004 το «Guetta Blaster» και το «Pop Life» τρία χρόνια αργότερα.

Το 2009, και ενώ έχει προσχωρήσει σε συνεργασίες με γνωστά ονόματα της «χάουζ» μουσικής, μας εκπλήσσει με την δημιουργία του «Sexy Bitch» που φτάνει στο νούμερο 1 των αμερικανικών και βρετανικών τσαρτς και τον προωθεί στην κορυφή της διασημότητας, αλλά και τον καθιερώνει στη συνείδηση του κόσμου και του μουσικού χώρου, ως έναν από τους πιο επιτυχημένους και συνάμα περιζήτητους μουσικούς παραγωγούς.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους με πωλήσεις άνω των 3 εκατομμυρίων δίσκων παγκοσμίως.

Η καλλιτεχνική πορεία του μέσα στην νέα χιλιετηρίδα μας παρουσιάζει:

  • 2002, ο πρώτος του δίσκος «Just A Little More Love» 300.000 και πλέον πωλήσεις, σημαντικότερο κομμάτι το «Love don’t let me go»
  • 2003, ο Νταβίντ Γκετά κάνει θραύση με το κομμάτι «Just One Day», βασισμένο σε παλιότερη επιτυχία του Ντέιβιντ Μπάουι. Αποτέλεσμα ήταν η από κοινού έκδοσή του τραγουδιού με Μπάουι και Γκετά να συνεργάζονται σε ένα και μοναδικό CD.
  • 2004, συνθέτει το «Money» ταυτόχρονα σε δίσκο αλλά και ως μουσική της ταινίας «People».
  • 2005, οπότε και βγάζει το κομμάτι «The World is Mine».
  • 2006 και ανασυνθέτει το κομμάτι του συγκροτήματος «The Egg» «Walking Away» με μεγάλη επιτυχία στην Αγγλία, επιτυχία που ξεπέρασε και την αρχική της αυθεντικής εκτέλεσης του κομματιού.

Οι συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Μαντόνα, τον τοποθετούν ανάμεσα στις εμβληματικές φιγούρες της σύγχρονης μουσικής παραγωγής.